Terug

Ontvang 5% welkomskorting

Is de pH van een cleanser belangrijk?

Is de pH van een cleanser belangrijk?

De meesten van ons beginnen de dag door wat water op het gezicht te spetteren. Sommigen van ons pakken gewoon wat voorhanden is. Ik herinner me dat ik als tiener mijn gezicht waste met ook wat voorhanden was, en dat was vaak de handzeep die bij de wasbak lag. "Wat is het verschil?" Ik dacht: "zeep is toch zeep?".

Veel van de aannames uit mijn jeugd waren niet juist, en het bleek dat deze aanname over een goede huidverzorging ook niet helemaal juist was. Handzeep, evenals afwasmiddel en vele andere schuimende reinigingsmiddelen, zijn alkalische oplossingen die, wanneer gemengd met water, wonderen verrichten voor het verwijderen van vette rommel uit potten en pannen. Dit is een goede (schone) zaak wat betreft deze vuile potten en pannen, maar hoe zit het met onze gevoelige gezichtshuid? Willen we alle oliën uit onze huid halen?

Om deze vraag te beantwoorden, moeten we het hebben over de zuurmantel - een deel van het lichaam waar je misschien nog nooit van gehoord hebt, maar wel een heel belangrijke taak heeft. De zuurmantel is een dunne laag olie afgescheiden door de talgklieren die op het oppervlak van de huid zit. Het heeft een pH van ongeveer 4,5 tot 5,5, wat betekent dat het licht zuur is op de pH-schaal. Deze dunne laag zure olie voorkomt de groei van schadelijke bacteriën en pathogenen door een omgeving te creëren waarin schadelijke bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen. Het voorkomt ook waterverlies, houdt de huid gehydrateerd en is belangrijk voor de enzymatische functie van de huid.

Het maakt me niet blij als ik nu denk aan mijn tienerjaren en wat ik toen mijn zuurmantel aandeed door het gebruik van handzeep. Ik maakte mijn acne beslist slechter omdat de zuurmantel eigenlijk helpt bij het voorkomen van de groei van bacteriën die acne veroorzaken. Dus, hoe verwijder je al het vuil en de overtollige olie die zich de hele dag ophoopt zonder de gezonde oliën weg te halen? Het antwoord is om een ​​reinigingsmiddel te gebruiken dat de huid niet volledig stript. Milde cleansers (zoals onze Mad Hippie Cream Cleanser) hebben meestal een pH net iets hoger dan de natuurlijke pH van de huid, die alle vuil van de dag verwijdert zonder al die gezonde oliën te verwijderen en zonder de natuurlijke pH van de huid te verstoren. Dit zorgt ervoor dat uw zuurmantel kan blijven doen waar hij goed in is - de huid hydrateren en beschermen!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box